Македонија
10. February 2024 - 21:27

Водовод најави па го избриша известувањето дека цело Скопје утре ќе биде без вода

Јавното претпријатие Водовод на социјалните мрежи објави дека цело Скопје утре попладне ќе остане без вода.

Сител побара, и иако ПР тимот на јавното претпријатие најави дека ќе испрати писмено соопштение со повеќе информации, колку долго ќе трае прекинот, и каде ќе има намален притисок, а каде прекинот на водоснабдувањето ќе биде во целост, се уште не доби одговор.

Наместо одговор на прашањата од граѓаните, службите од Водовод пред околу еден час целосно го избришаја известувањето дека цело Скопје утре ќе остане без вода.