Живот
29. November 2017 - 14:04

Крадци магионичари: Украдоа најнов Мерцедес за само 60 секунди без клуч!

Снимка од двајца крадци како крадат Мерцедес предизвика големо внимание на социјалните мрежи. Поради тоа што немале клучеви многумина се прашуваат како успеаа за толку кратко време да го украдат автомобилот.

Тие всушнсот користат посебен уред, кој се состои од два дела. Едниот уред прима сигнал кој му го праќа на автомобилот.

Другиот дел од уред го проследува сигналот, кој го "лаже" автомобилот дека клучот е во негова близина.

Својата работа овие крадци успеале да ја завршат за помалку од 60 секунди.