Ракомет
13. January 2018 - 15:55

ЕП - Хрватска 2018: Шилегов: Скопје ги има сите потребни капацитети

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов во Загреб зборуваше за кандидатурата на македонија за женското Европско првенство во 2022 година. Скопје како град домаќин на располагање ги има двете сали во СЦ Јане Сандански и во СЦ Борис Трајковски, воедно тој е оптимист за добивањето на организацијата.
 
- Градот Скопје ги има сите потребни капацитет да биде домаќин, две спортски сали, кои ги усполнуваат строгите стандарди. Истото се однесува и за сместувачките капацитети. Станува збор за 2022, доаѓа на крајот на мојот мандат. Ќе се потрудиме да ги подобриме и другите структури кои се непходни за идеална организација, која што сум убеден дека ќе ја добиеме. Јас сум убеден заради добрата организација и работа на РФМ и соработката што ја имаме на локално и државно ниво со неа, изјави градоначалникот Шилегов.