Македонија
16. April 2018 - 14:46

Два мотори украдени во Скопје

Вчера А.А.(33) од Скопје пријавил дека на 14/15.04.2018 година на ул. „Аминта Трети“ непознат сторител го одзел неговиот мотоцикл „YIYING“ со скопски регистарски ознаки. Сторителот со употреба на погоден предмет ја скинал сајлата со која бил обезбеден моторциклот, го одзел и заминал во непознат правец.

Се преземаат мерки за расчистување на настанот и за пронаоѓање на мотоциклот.

Истиот ден М.Т. (47) од Скопје пријавил дека во периодот од 19.00 часот на 14.04.2018 до 11.00 часот на 15.04.2018 година, од подрумски простории на ул. „Лихнида“ непознат сторител го одзел неговиот мотоцикл „Јамаха" со скопски регистарски ознаки. Сторителот влегол во гаражите, го одзел мотоциклот и побегнал во непознат правец. На тој начин сторителот се стекнал со противправна имотна корист од околу 160.000 денари.

Се преземаат мерки за целосно расчистување на случајот.