Македонија
27. May 2022 - 14:15

Црвенковски: Преспанскиот договор е избор на помалото зло

Поранешниот премиер и претседател на Македонија Бранко Црвенковски по долго време се појави во јавноста и ги коментираше актуелните политички случувања.

Тој го даде и првиот коментар во однос на договорот со Грција со што земјава стана Република Северна Македонија, с о што продолжи патот за ЕУ и НАТО.

„Преспанскиот договор со Грција јас не го сметам за добар, уште помалку за идеален туку за избор на помалото зло. Сепак затвори едно тешко прашање“, изјави поранешниот премиер и претседател Бранко Црвенковски.