Македонија
1. December 2017 - 14:04

Центарот на Скопје под вода, се излеа Вардар, еве какви штети направи

Дождот што од вчера интензивно врне предизвика излевање на Вардар во Скопје. На повеќе места поплавен е кејот на Вардар во центарот на Скопје, а излевања има и на други места.

Излен Вардар

УХМР предупреди дека покрај на Вардар, можно е излевање и на Треска, Радика, Сатеска, Кичевска, горниот тек на Вардар и нивните притоки.

Поради ваквата состојба, надлежните предупредуваат на внимателно движење покрај реките и суводолите. 

ФОТО: МИА