Loading Video...
Спорт плус
28. December 2022 - 10:40

Започнуваат возбудувањата на новогодишната турнеја „Четири скокалници“

Со денешните квалификации на скокалницата во Оберсдорф, стартува новото издание на новогодишната турнеја во скијачки скокови „четири Новогодишни скокалници“. 
 
Вообичаено првите два натпревари се во Германија, по утрешниот во Оберсдорф, на 1 јануари се скоковите во Гармиш-Партенкирхен, по што натпреварувачите се селат во австриските центри, Инсбрук и Бишсховен каде ќе се натпреваруваат на 4 и 6 јануари.
 
Минатогодишен победник на ова натпреварување е Јапонецот, Ројо Кобајаши кој впрочем триумфира на последните четири турнеи има три триумфи, исклучок 2021-та кога победи Германецот, Карл Гајгер.