Бизнис
13. January 2020 - 12:43

Законот за стратешки инвестиции утре ќе се гласа во Собрание

Законот за стратешки инвестиции се очекува утре да се изгласа во Собранието, најави министерот за економија Крешник Бектеши.

За стратешки инвестиции, според законот ќе се сметаат инвестициите од најмалку 100 милиони евра од било ки сектори.

Кој инвестициски проект ќе биде стратешки, ќе одлучува посебна комисија.