Македонија
4. March 2021 - 11:39

Заев: Вакцините од Фајзер до крајот на март, потоа следуват кинеските и вакцините од Русија

По официјалниот почеток на изградба на далекуводот Штип – Овче Поле премиерот Зоран Заев изјави вакцините од Фајзер ќе ги добиеме до крајот на март.

„Не се работи за наша несериозност во набавката на вакцините. Едноставно, има недостаток во нивното производство. До крајот на март ќе добиеме 21 илјади вакцини од Фајзер, а потоа следуваат и кинеските, и вакцините од Русија. Апелирам дека сите треба да се вакцинираме, да ги следиме упатствата на експертите и здравствените работници“, истакна премиерот Зоран Заев на новинарско прашање.