Македонија
24. April 2024 - 20:31

ВМРО-ДПМНЕ: Обработени 13,44% од гласовите - Силјановска Давкова 109.692, Пендаровски 48.553

Од обработени 13,44%% од гласовите од страна на аналитичкиот центар на ВМРО-ДПМНЕ:

Гордана Силјановска Давкова - 109.692

Стево Пендаровски -  48.553

Бујар Османи  - 28.547

Арбен Таравари - 18.432

Максим Димитриевски  - 19.227

Билјана Ванковска  - 11.033

Стевчо Јакимовски  - 2.482