Македонија
24. May 2024 - 12:33

УКИМ одбележува 75 години од формирањето

Универзитетот ,,Свети Кирил и Методиј'' денешниот ден го одбележуваат на посебен начин, особено бидејќи денеска се одбележува 75-години од формирањето на оваа високообразовна установа, од која се излезени бројни кадри околу 200.000, и 20.000 магистри. УКИМ изминативе денови со повеќе манифестации го одбелжаа празникот.