Македонија
8. February 2019 - 9:06

Седници на Комисијата за политички систем и Законодавно правната комисија

Во Собранието на Република Македонија за денеска се закажани седници на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците и на Законодавно-правната комисија.

На дневен ред на двете комисии е Предлог законот за изменување и дополнување на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер, по скратена постапка, во второ читање, поднесен од пратенциите Бетиане Китев, Реџаиљ Исмаили, Сашко Костов, Соња Мираковска, Јусуф Хасани. 

 Законодавно-правната комисија треба да го разгледа и Предлог законот за изменување и дополнување на Законот за класифицирани информации, по скратена постапка, во второ читање, поднесен од Александар Кирацовски, Реџаиљ Исмаили, Хари Локвенец и Агим Шаќири.