Живот
31. January 2017 - 13:08

Ретко кој ја знае - Ова е приказната за миленичето на Аркан

Младенчето тигар кое почна да и прави друштво на Српската доброволна гарда на Аркан уште во времето на Вуковар, првпат се појави на познатата фотографија, во која командантот Жељко,го држи во рака а во позадина се гледаа вооружени војници.
 
Оваа фотографија се најде на насловните страници на најпопуларните странски дневни весници желни да дознаат нешто за главните ликови на српско-хрватската војна.
 
Тогаш волонтерите на Аркан се наречени тигри. Тигарот може да го видиме на други бројни фотографии и снимки од бојното поле, а исплашениот поглед ќе ви каже дека не е воодушевен од атмосферата во која се наоѓа. Кога Легија се приклучи на гардата на Аркан, започна со специјална обука на регрути, кои претходно беа обучени од Борислав Пелевиќ. Подобрената гарда била наречена "Супер Тигри" - откри администраторот на "Легенди на деведесеттите години."
 
Не е познато дали истиот тигар се појавува во спотот на Цеца „Монотонија„