Свет
2. August 2021 - 9:10

Пожари и поплави во Италија

Најмалку пет луѓе загинаа, а 800 се евакуирани поради пожарот што избиувна во близина на италијанското летувалиште Пескара.

Повеќе од 500 пожари се активни во јужниот дел на Италија.

Додека северниот дел од Италија е зафатен од поплави предизвикани од обилните дождови.

Најпогоден е регионот Комо. Неколку села се отсечени, а надојдената вода носеше автомобили.

Во истиот регион пред пет дена имаше поплави и свлечишта предизвикани од обилните дождови.