Македонија
10. September 2021 - 15:46

Општина Тетово ќе им додели по 60 илјади денари на семејствата на загинатите и повредените

Се сретнав со противпожарната биграда според нивниот извештај во 21: 02 минути на 8 спетември добиле повик дека има пожар во ковид болницата на трен пристигнале  во 21:07 минути со 16 пожарникари и три камиони. Пожарот во 21:45 часот бил ликвидиран, вели градоначалничката на Тетово, Теута Арифи.

-Во одонс на истражните процедури дел од документацијата се заршена и се земаат други податоци како разговори од телефони, изјави на граѓани. Општината ќе им помогне на семејствата за погребалните услуги според ковид стандардите, како и еднократна парична помош  од 60 илјади денари за семејставата и на починатите и на повредените, кажа Арифи.