Балкан
6. October 2016 - 23:35

Нов земјотрес вечерва на Балканот

Во местото Масловаре во Општина Котор Варош во Република Српска денеска е забележан земјотрес со јачина од 2,9 степени по Рихтеровата скала.

Интензитетот на земјотресот кој се случи во 17.33 часот вил во епицентралната зона од 4 степени според Меркалиевата скала, соопшти Сеизмолошката служба на Републичкиот хидрометеролошки завод.

Земјотресот од овој интензитето не може да предизвика штета на објектите, а жителите можат да го почувствуваат.