Македонија
2. July 2020 - 18:37

Нов случај на КОВИД-19 во Малешевијата

Нов случај на КОВИД-19 во Малешевијата. Берово повторно се најде на листата на градови зафатени со корнавирусот, откако Министерството за здравство денеска објави дека во оваа општина е регистриран нов случај.

Од општината велат дека продолжуваат и понатаму да ги следат препораките на Министерството за здравство и Комисијата за заразни болести, бидејќи тоа е од клучно значење вирусот да не зафати поголем опсег од населението.

И покрај тоа што Берово е туристички град, надлежните институции уверуваат дека и угостителите и сопствениците на сместувачките капацитети, доследно ги почитуваат мерките, што влева надеж дека појавата на заразата од КОВИД-19 ќе биде сведена на минимална бројка, како што е моментално со само еден активен случај.

Покрај денешниот случај во Берово, уште тројца пациенти од Пехчево имаат позитивен наод на коронавирус.