Живот
18. July 2018 - 21:06

Ја украдоа галичката свадба! Овие дечиња ги освоија сите гости

Во време на овие два свадбарски денови се одржаа 30 обичаи, а црковната венчавка се одржа во храмот „Св. Апостол Петар и Павле“. На манифестацијата учествуваа околу 100 статисти облечени во галички носии, КУД со околу 30 учесници, коњица и коњи, вкупно околу 250 луѓе.

Но церемонијата падна во сенка, откако се појавија овие мали дечиња кои го засенија целиот настан.