Македонија
1. јуни 2020 - 20:49

Итно е потребна крв од групата А негатив за момче

14-годишно дете од Куманово, кое боледува од леукемија има потреа од крв од групата А Rh негатив.

Сите граѓани кои се во можност да помогнат нека се јават на  телефонскиот број 078/613 638 кај Јовица.

Крвта е итно потребна бидејќи детето е во болница и за неговото лекување не може да се најде крводарител, кажуваат од семејството.

Да покажеме хуманост и да помогнеме нашиот млад сограѓанин да се избори со тешката болест!