Свет
9. July 2017 - 13:26

Ерупција на вулкан на Алјаска

Поради ерупција на вулканот Богослов на Алјаска, што денеска исфрли облак од пепел, издадена е наредба за евакуација. 

Локалните власти соопштија дека облакот од пепел од вулканот Богослов се издигнал на девет километри над новото на морето.

Властите издадоа предупредување за воздухопловството