Македонија
12. December 2019 - 12:43

ДУИ поднесе над 5000 амандмани на Изборниот законик

Пратеничката група на ДУИ поднела над 5000 амандмани на измените на Изборниот законик. 
 
Пратеникот Артан Груби рече дека вакви едностарни измени на изборното законодавство пред избори се опасен преседан со последици кои не можат да се проценат во моментов.
 
ДУИ се за измени на изборното законодавство, рече Груби, но не пред избори и со квалитетни преговири меѓу партиите со цел да се дојде до консензуално решение.
 
Катерина Нешкова