Македонија
5. December 2019 - 12:03

Државното обвинителство со нова интернет страница

www.jorm.gov.mk, е новата интернет страница на државното обвинителство. На неа ќе може да се следат информации од Јавното обвинителство, Вишите Јавни обвинителства, За гонење организиран криминал и Основните јавни обвинителства. Републичкиот Јавен обвинител Љубомир Јовески вели на овој начин ќе се зголеми транспарентноста во работењето на институциите.

-Со ова се стеснува просторот за лажни вести и шпекулации, изјави Јовески.

Новата интернет страница е изработена со помош на Мисијата на ОБСЕ во Скопје. Шефот на мисијата, Клемен Која рече дека ова е дел од повеќегодишната стратегија за реформи и зајакнување на капацитетите на обвинителите за односи со јавност.

 

Зоран Јаневски