Дали жените во сообраќајот се придонес кон безбедноста или дополнителен ризик | Сител Телевизија
Македонија
8. March 2016 - 16:11

Дали жените во сообраќајот се придонес кон безбедноста или дополнителен ризик

Предрасудите кон жените како возачи најчесто ќе ги слушнете на улица во сообраќајниот метеж. Иако на трибини и во дебати за ова постојано се дебатира и иако постои веќе издефиниран поглед дека предрасудите од овој тип се менуваат, сепак стеротипите се уште се живи.
 
Жените возачи велат дека не се чувствуваат како предмет на предрасути, затоа што веруваат во својот безбедносен код како возачи.
 
Заеднички заклучок е дека жените се сепак далеку по совесни возачи.