Бизнис
17. September 2020 - 14:29

Бислимовски: Не треба да има повластици за струјата за граѓани со екстремно скапи автомобили

Првиот човек на РЕК, Марко Бислимовски вели дека граѓаните кои на протестите против поскапувањето на струјата доаѓаат со екстремно скапи автомобили не треба да имаат никакви повластици. 

„Како што гледате имаме и протести на кои што штрајкуваат и граѓани кои што имаат екстремно скапи автомобили и сметам дека овие категории на граѓани не треба да добијат никакви повластици“, рече Бислимовски. 

Како можно решение ублажување на ударот врз граѓаните е намалувањето на ДДВ. За ова решение допрва треба да се разговара во Владата. 

Се разгледува и опцијата за проширување на кругот на граѓаните кои ќе бидат финансиски помогнати да ги покриваат трошоците за електрична енергија.

 

Ирена Чачкова