Македонија
24. May 2024 - 12:34

24 мај - Ден на Свети Кирил и Методиј

24.мај е голем ден за Македонската православна црква и Црквата достоинствено го одбележува големиот ден, а мисијата за делото и значењето на Светите Кирил и Методиј зборуваше Отец Сашо.