Македонија
17. November 2016 - 14:25

Заев: Рамковниот договор не е договор, мора да одиме преку него

Заев нагласи дека Рамковниот не бил доволен и требало да се напуштат рамките.
Во своето обраќање пред албанската дијаспора во Берн, претседателот на СДСМ Зоран Заев се осврна и на Охридскиот рамковен договор, за кој вели дека “мора да се оди преку него“ доколку сме верувале во “еднаквоста и рамноправноста“. Заев нагласи дека Рамковниот не бил доволен и требало да се напуштат рамките.
 
-Охридскиот рамковен договор не е договор. Мора да одиме преку Охридскиот рамковен договор, оти тој е рамка некоја. Зошто во 21- век, 25 години независна Македонија да има рамки на ограничување. Не, ќе веруваме во еднаквоста и рамноправноста и ќе му помогнам на мојот сограѓанин Албанец, вели Заев.