Свет
20. November 2016 - 11:07

Протест во Париз против Доналд Трамп

Повеќе стотици луѓе вчера протестираа против новоизбраниот претседател на САД, Доналд Трамп во Париз, изразувајќи загриженост дека тој нема да ги почитува човековите права, како и правата на жените и на малцинствата.

Меѓу демонстрантите имаше и голем број Американци кои живеат во Франција.

Тие се собраа во близина на Ајфеловата кула носејќи транспарент „Париз против Трамп“.

На голем број транспаренти беа испишани пораки против расизмот, мизогонијата, исламофобијата, хомофобијата „национализамот на белецот“.