Македонија
7. May 2016 - 20:25

Порака до СДСМ: Се моли шарената револуција да не го фарба народот

Се моли шарената револуција да не го фарба народот. Ова е пораката која се појави покрај насобраните од иницијативата на СДСМ „Протестирам“.

Неколкуте стотина лиц од СДСМ кои излегоа да протестираат зачудено ја гледаа пораката која очигледно беше луцидна порака наменета до нив. Оваа порака доаѓа откако “шарената револуција“ како што тие сакаат да ја наречат практично е превез од зад кој се крие желбата за доаѓање власт на СДСМ без избори.

sarena-2

Меѓудругото, тоа на социјалните мрежи се коментира дека е и револт што таканаречената “шарена револуција“ е скапо платена кампања преку која се перат пари, но и се сака да се загрози стабилноста на државата. Меѓудругото, досега од хулиганите беа повредени десетици полицајци и беа осквернавени споменици и објекти кои се културно наследство.

sarena-1

Исто така, брутално беше уништена и офарбана портата Македонија, спомениците на Илинденците, асномците и останатите спомен-облежја.