Македонија
16. November 2015 - 12:45

Каква е состојбата на мајката и 6- годишното дете?

Шестгодишното момче кое утринава мајката го фрлила од 4-ти кат е хоспитализирано на КАРИЛ.

Според нашите информации, со возило на Брза помош во  клинички биле донесени во многу тешка состојба и детето и мајката која исто така се обидела да си го одземе животот со скокање од 4-ти кат.

И двајцата биле реанимирани и се  хоспитализирани на КАРИЛ.

Во еден момент според кажувањето на еден од соседите, жената го фрлила детето, а жиците за алишта на подолните катови и соседите кои биле сведоци на ужасот  притрчале и го ублажиле падот на детето. Тоа со итна медицинска помош било префрлено во болница. „Алфа“ се обидува да добие информација за 6 г одишното дете.

Полицијата и пожарникарите се обидувале да ја отргнат од намерата жената и таа да скокне, велат соседите, а жената цело време извикувала – “ Аце кога ме тепаше никој не ми веруваше, а сакаше да ми го земе и детето“.