Македонија
25. September 2016 - 21:51

Јованоски: Јанева и СДСМ секоја институција врз која стои грбот на овој народ ја прогласуваат за нелегална

Катица Јанева се однесува како да е над се во државата, преку нејзината уста, а и преку устата на опозицијата и тие шарени слушаме немало парламент, бил нелегално избран, Уставниот суд бил нелегално избран, Судот, кривичниот совет бил нелегално избран, итн..Институциите што ја апострофираат државноста на нашата татковина е нелегални според нив, вели Крсте Јованоски од ГДОМ на трибината одржана во Охрид.

-Тоа кажува дека се што е институција врз која стои грбот и печатот на сиот овој народ, тие ја прогласуваат да биде нелегална односно не ги почитуваат институциите, вели Јованоски.