20.10.2014 - 11:41 |
Последна промена пред 1 мин 45 сек

Сонце на Вергина на велигденско јајце

Пред да ги бојадисува,  домаќинката Цветанка го забележала како што вели ова чудо. Ги повикала  соседите и  заедно констатирале дека на него има сонце.

Но не е само белегот и необичната форма. Вчера  на велигденски ручек, Цветанка јајцето го однела кај нејзината ќерка и таму забелжале нови промени.

За семејството Миновски ова е божјо чудо. Јајцето ќе го однесат во црква и од свеѓштените лица ќе бараат совет што да прават со него.

Македонија