Скопје и Белград се збратимија

Одлуката веќе  е изгласана во Белград , а до крајот на месецов се очекува, српската метропола и официјално да стане осуманесетиот збратимен град со Скопје.

Од името на белградскиот градоначалник Ѓилас, пред советниците се заблагодари српскиот амбасадор.

Одлуката ја подржаа и албанските советници но изнесоа и свои барања

На денешната седница советниците одлучија да го прогласат за почесен граѓанин на Скопје и црногорскиот претседател Филип Вујановиќ.

До крајот на месецов се очекува делегација на Град Скопје да замине за Блеград, а најавена е и посета на црногорскиот претседател.

Александар Спасовски