Живот
7. October 2017 - 15:01

Жител на Сплит доби несекојдневна „порака“ на својот автомобил

Жител на хрватскиот град Сплит, бил вџашен кога одејќи на работа го затекнал неговиот автомобил марка „Опел Астра“ излепен со хигинески влошки.  

Фотографијата на автомобилот набрзо се најде на ѕидот на Фејсбук групата „Дневна доза на просечниот Далматинец“ со коментар: „Љубовта во Далмација може да се покаже на различни начини“.

Снимката на „Аудито“ целосно облепено со влошки, со неверојатна брзина почна да се шири по социјалните мреже, предизвикувајќи огромен број коментари.

„Ќе беше по романтично ако на ова имаше испишано љубовни пораки“, „Веројатно е бремена, па повеќе нема да и требаат. Виновникот е обележан“, „Среќа што не се искористени“, „Го сака до крв“, „Овој нешто многу згрешил, лошо му се пишува“, се само некои од бројните коментари на фотографијата.