Македонија
3. January 2017 - 10:56

За новогодишните празници во Скопје 19 сообраќајки со 10 повредени

СЗа новогодишните празници во Скопје се случиле вкупно 19 сообраќајни несреќи во кои се повредени 10 лица.

Според евиденцијата на СВР Скопје, на новогодишната ноќ се случиле четири сообраќајки во кои телесно се повредени четири лица.

Во следните два дена од продолжениот новогодишен викенд се регистрирани уште 10 сообраќајни несреќи во кои се повредени шест лица.

Поради сторени сообраќајни прекршоци, казнети се вкупно 77 возачи на моторни возила.