Македонија
21. October 2020 - 14:02

Во Тетово седуммина комби превозници превезувале патници без лиценци

 Во најновата контрола на комби возила со кои се врши јавен превоз, тетовската полицијата во текот на вчерашниот ден открила седум нови возачи кои за превезување патници не поседувале лиценци.

– При контролата, реализирана во содејство со Отсекот за економски криминал, откриени и законски санкционирани биле седум возила кои непоседувале вакви лиценци и против нивните сопственици ќе бидат изготвени кривични пријави по член 284 A од Кривичниот законик. Покрај ова, изготвени се и седум поднесоци за незаконско користење фолии, а откриени и санкционирани. Исто така, биле и 16 непрописно, односно погрешно паркирани возила, кои биле подигнати од тетовската „пајак-служба“, како и други видови сообраќајни прекршоци, информира Марјан Јосифоски,портпарол на СВР Тетово.

На 30 септември полицијата откри девет комби возила кои вршеле јавен превоз без соодветна лиценца, додека на 25 септември седум возачи кои превезувале патници без да поседуваат соодветни документи.