Македонија
11. August 2016 - 9:56

Во Скопје вчера 11 сообраќајки

 Во текот на изминатиот ден во Скопје се случиле 11 сообраќајни незгоди.

Сообраќајната полиција извршила увид на 11 сообраќајни незгоди. Од нив пет се со последица материјална штета, а шест се со последица телесна повреда.

Во текот на изминатите 24 часа, од страна на сообраќајната полиција откриени се неколку прекршоци. Пет лица за време на управување на моторните возила не го користеле сигурносниот појас или го користеле мобилниот телефон, еден возач е санкциониран бидејќи пооминал на црвено светло на семафорите, тројца пешаци сториле прекршоци по разни основи и затекнат е еден возач кој за време на управување на велосипед со мотор, мопед и мотоцикл не го носел заштитниот шлем. бк/09:54