Свет
26. March 2020 - 20:00

Во Шпанија уште 498 жртви на коронавирусот

Во Шпанија од Ковид-19 денеска починале уште 498 луѓе што претставува зголемување од 19 проценти во однос на претходниот ден.

Вкупниот број на смртни случаи во земјата достигна 4.089.

Потврдени се уште 6.682 случаи на заразени, што значи дека се заразени вкупно 56.198 лица, јави Би-Би-Си.

Шпанскиот Парламент денеска ја продолжи вонредната состојба денес до најмалку 12 април.