Македонија
19. August 2019 - 14:51

Во Кичево во тек распределбата на картички за зелена нафта

Во подрачната единица на Министерство за земјоделство шумарства и водостопанство во Кичево во тек е распределбата на персонализирани зелени картички.

Снежана Софрониеска раководител на подрачната единица изјави дека со оваа мерка се враќаат просечно околу 6.000 денари назад кај секој земјоделец и се намалуваат производствените трошоци.
 
– Досега oд подрачната единици на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство во Кичево, имаат добиено персонализирани платежни картички, вкупно петнаесет земјоделци корисници на зелената нафта, рече таа.
 
Софрониеска додаде дека врз основа на апликациите се очекува во општина Кичево од ова мерка да придобојат околу 145 земјоделци кои до април идната година ќе можаат да ја користат оваа поволност.