Македонија
11. September 2019 - 13:16

Во Кичево одбележан Денот на ослободувањето „11-Септември”

 Со интонирањење на  химната и подигнување на знамето на Кичевско-Мавровскиот партизански одред пред музејот „Западна Македонија во НОВ“ во Кичево претставници на боречката организација и од локалната самоуправа го одбележаа Денот на ослободувањето на градот „11 Септември“.

Честитки по повот празникот упати и советникот од редовите на СДСМ во Советот на општина  Кичево Саше Кацески кој потсети дека Кичево е првоослободен град во НОВ во нашата држава.

Потоа пред споменикот во спомен костурницата на Китиното Кале, цвеќе положија претставници на боречката организација, претставници на Армијата и политичките партии од Кичево.