Живот
25. January 2023 - 8:48

Во Алжир падна снег прв пат во последните 11 години

Снег падна во пустинските области во југозападниот дел на Алжир. По два сушни месеци во регионот Башар, студен бран донесе снежна покривка, прва во последните 11 години, пишува Algerie360.

Поради снегот затворени се и неколку локални патишта.
 
Во Алжир, климатските аномалии зачестија во последната деценија. Во градот Аин Сефра паѓаше снег во 1979, 2016, 2017, 2018, 2021 и 2022 година.