Македонија
20. May 2018 - 19:43

Внимавајте - доаѓа Владимир!

Од понеделник Македонија ќе се наоѓа во циклонски систем што значи ќе кружи влажен и значително понестабилен воздух (висински циклон). Тоа ќе ја дестабилизира атмосферата, па така вренежите и грмежите ќе зачестат на повеќе места и тоа особено во пладневните часови. Не очекува циклонот Владимир, предвидува метеорологот Славчо Попоски.

Поради значително загреаната атмосфера како и поради високите температури на воздухот ќе се создадат услови и за локални поинтензивни атмосферски процеси кој би можело да бидат застапени во форма на невреме.