Балкан
26. July 2021 - 11:04

Видов сè, повредени, мртви, луѓе без раце - патник ја опиша ужасната глетка кај Славонски Брод

Патник од автобусот кој вчера излета на автопатот кај Славонски Брод и се преврте, пред камерите на ХТВ опиша шокантен момент од несреќата.

Патникот Рамо Гаши раскажа како изгледале првите моменти по несреќата.

„Кога нешто пукна, за секунда, се видов себе и целиот тој народ, во ливада,  таму долу, во каналот покрај автопатот“, рече Гаши.

Тој ја опишал ужасната глетка што ја видел.

„Ги видов повредените, мртвите, видов сè, без рака, видов сè, видов сè“, изјави за ХТВ Рамо Гаши, еден од патниците во автобусот.