Македонија
18. May 2018 - 15:03

Василев: Врховниот суд во Атина ја призна амнестијата на Иванов

-Одлуката која денеска ја донесе Врховниот суд во Атина беше базирана на фактот дека во текот на постапката, претседателот Иванов повикувајќи се на правото согласно Законот за помилување има издадено акт за помилување, односно има издадено аместија за кривичните дела за кои се гонат Никола Бошковски и Горан Грујовски, изјави ексклузивно за Сител во телефонскиот разговор адвокатот на Бошковски и Грујовски, Петар Василев.