Македонија
24. November 2021 - 9:53

Утринава не им бил дозволен пристап на екипата на судската медицина која треба да биде дел од обдукцијата

Утринава не им бил дозволен пристап на екипата на судската медицина која треба да биде дел од обдукцијата на лицата кои починаа во страшната несреќа во Бугарија. Ним им било побарање одобрување од бугарски државен обвинител, спротивно на протоколите на интерпол, пренесува „ТВ Телма“.

Директорот на Институтот за судска медицина, Александар Станков, допатувал со уште двајца колеги, чека одобрување, за кое се водат меѓусебни договори меѓу двајцата државни обвинители.

Инаку во несреќата, згасна животот на 45 лица од Македонија, а преживеаја 7 од кои петмина беа од нашатата земја, еден од Србија и државјанин на Белгија.