Живот
30. July 2015 - 13:14

Убодот од овој пајак е смртоносен! - Погледнете ги последиците после каснување

Кафеавиот пајак-осамен има карактеристичен облик на телото во вид на виолина, неговата големина е од 6 до 20 милиметри. 
 
Овој пајак спаѓа во групата најопасни и најотровни, а последиците од неговиот убод може да бидат катастрофални.
 
Отровот брзо се шири низ телото, а болката започнува дури после 2 часа. Жртвите обично повраќаат имаат температура, чувствуваат болки во мускулите.
 
Оваа жена била касната од овој вид пајак, откако облекла чевли кои не ги носела подолго време.
 
Погледнете ги последиците...