Loading Video...
Спорт плус
20. July 2019 - 19:48

Тур де Франс: 14. етапа за Пино

Францускиот велосипедист Тибо Пино е победник на денешната 14. Етапа на велосипедската трка Тур де Франс.  Пино триумфираше на етапата долга 117,5 км од Тарба до Турмале Береже една од потешките ридски делници.

Фановите следеа возбудлива трка со драматичен финиш кога Пино успеа да им побегне на конкурентите и да триумфира пред носителот на жолтата маичка Ала Филип кој ја зголеми предноста во ген. Пласман по киксот на бранителот на трофејот Герент Томас.