Македонија
4. јуни 2018 - 8:23

Тркалезна маза за креирање на јавни политики

Во организација на Фондација Отворено општество – Македонија и „Евротинк – Центар за европски стратегии” денеска ќе се одржи тркалезна маса на тема „Креирање на јавните политики во перспектива на европската интеграција“. 

Според организаторите, на конференцијата панелистите ќе се обидат да дадат одговор и на прашања во однос на капацитетите на државните институции за креирање на јавни политики, како може да се надминат детектираните недостатоци во извештајот за напредокот кои се однесуваат на креирањето на јавни политики, како да ја подготвиме администрацијата за процесот на преговори... 

Тркалезната маса е дел од проектот Граѓанска алијанса за транспарентност – Набљудување на процесот на реформа на јавната администрација од страна на граѓанските организации.