Живот
16. September 2015 - 13:18

Тинејџерка од Индија во својот туториал за нанесување кармин открива силна порака!

На Јутуб каналот има се повеќе видеа со кои девојките од сите краеви на светот дделат свои совети околу шминкањето, а ова е еден од најхрабрите туториали кои покажуваат нанесување на кармин.
 
Рашма е 18 годишна девојка од Индија која во видеото покажува како да ненесете црвен кармин на усните. Но, позади тоа се крие сосема друга порака - во Индија секој ден една жена е нападната, односно полиена со киселина.
 
Своето видео Рашма го завршува со зборовите: Црвениот кармин можете лесно да го пронајдете во продавниците, исто како и концетрираната киселина. Тоа е причината зашто секој ден една девојка станува жртва на напад со киселина,.