Македонија
31. August 2015 - 10:16

Терестичка дезинсекција во Старо Нагоричане

На подрачјето на општина Старо Нагоричане утре ќе биде извршена терестичка дезинсекција, информираа денеска од Центарот за јавно здравје Куманово.

Дезинсекцијата ќе се изврши во доцните вечерни часови. Од Центарот за јавно здравје апелираат до пчеларите од Старо Нагоричане, за време и неколку часа по дезинсекцијата да преземат соодветни  мерки за заштита на пчелите.

Доколку не дозволат временските услови да се изврши дезинскецијата, тогаш таа ќе се одложи за друг термин. Ова е втора терестичка дезинсекција на подрачјето на општина Старо Нагоричане.