Живот
24. May 2018 - 14:23

Светот избира најубаво знаме: Македонското е на 11-то место! Гласајте овде

На гласањето за најубаво знаме на светот на кое учествуваат 250 земји, македонското знаме во моментов се наоѓа на 11-тото место. На првото место се наоѓа знамето на соседна Србија, а на четвртото, знамето на нашата претходна држава – Југославија.

На порталот Ranker, гласањето се‘ уште не е завршено, а во топ 10 од земјите во регионот се наоѓа и знамето на Република Хрватска.

Изгледа дека голем број Македонци сериозно му пристапуваат на ова гласање имајќи го предвид фактот дека знамето на нашата држава се наоѓа пред 239 земји. Се’ има време и вие да го дадете својот глас.

Доколку сакате нашето знаме да се искачи уште некое место погоре или се согласувате дека имаме шанси за првото место, кликнете тука и гласајте.